Je auto uitlijnen

Belangrijk voor o.a. rijcomfort en bandenslijtage

Home » Diensten » Auto uitlijnen
Mathijs blom autoservice close up foto tijdens werk op de velgen van een auto

Voordelen van je auto uitlijnen

Lager brandstofverbruik

Minder bandenslijtage

Verbetering rijcomfort

Veiliger

Laat je auto uitlijnen door Mathijs Blom Autoservice

Het uitlijnen van een auto is namelijk een vak apart en voor ons is dit inmiddels gesneden koek! Wanneer een auto niet juist is uitgelijnd, heeft dit gevolgen voor het rijcomfort. De auto trekt scheef, misschien ken je het wel? Je rijdt op de weg, maar je merkt dat de auto direct een bepaalde kant opstuurt als je het stuur loslaat. Dit kan een teken zijn dat de auto moet worden uitgelijnd. Ook wordt je brandstofgebruik verhoogd wanneer je auto niet juist is uitgelijnd en slijten je banden sneller. Wacht daarom niet langer als je iets opmerkt, laat je auto dan uitlijnen. Het is een waardevolle investering in je eigen veiligheid en het rendement van je banden.

De signalen op een rijtje, zo weet je precies of je auto opnieuw uitgelijnd dient te worden

✔ Bandenslijtage aan de buiten- of binnenkant
✔ Auto wijkt af naar één kant
✔ Auto stuurt zwaar of juist licht
✔ Het stuur draait na een bocht niet terug

Merk je een van bovenstaande punten? Neem dan contact op of plan direct een afspraak. Ons advies: laat na elke 40.000 kilometer of iedere 2 jaar de uitlijning van je auto controleren.

Mijn auto uitlijnen, wat kost dat eigenlijk?

Twijfel je of je auto uitgelijnd moet worden? Kom dan gerust langs voor een uitlijncontrole (meten van beide assen). Dit kost slechts €45-, zo weet je direct wat nodig is. Het daadwerkelijk uitlijnen van je auto (meten van beide assen, incl. afstellen van de voor- of achteras van de auto en arbeid) kost €74-. Het vierkant uitlijnen van je auto (meten van beide assen, incl. afstellen van 2 assen en arbeid) kost €95-. Afspraak maken? Klik hier!

Automonteur bezig met het repareren en onderhoud van een auto

Tip van de dag!

Mocht je nou tegen een stoeprand gereden zijn of door een diepe kuil (geen paniek, dat gebeurt heel vaak), dan raden wij aan de uitlijning van je auto te laten controleren. Hierdoor voorkom je ongemakken en het belangrijkste: het is veiliger!

Waarom ons?

JVG_7876

Topkwaliteit

Eerlijke prijzen

Jaren ervaring

Snel ruimte voor een afspraak

Eerlijkheid en transparantie staat voorop