Storingsdiagnose door Mathijs Blom

Tegenwoordig is een auto net een computer

Home » Diensten » Storingsdiagnose
Car-Rental-Image-23

Storingsdiagnose bij Mathijs Blom Autoservice

Uitlezen van de 'computer' in je auto

In kaart brengen herstelwerkzaamheden

Vervangend vervoer mogelijk

Geen onverwachte kosten

Elektronische systemen en sensoren

De nieuwere auto’s hebben tegenwoordig vaak een computer ingebouwd die veel systemen beheert. Bijvoorbeeld een motormanagmentsysteem (hierbij geeft de computer aan als er iets mis is in de motor), een veiligheidssysteem (denk hierbij aan parkeersensoren), een comfortsysteem (bijvoorbeeld: stoelverwarming) en zo zouden we nog wel even door kunnen gaan…

Allemaal supergaaf natuurlijk, maar wat nou als er een lampje gaat knipperen of als er zelfs een geluid uit de ‘computer’ in je auto komt? Dan is er kortgezegd een storing in je auto. Wat handig is, is dat de storingen of foutmeldingen opgeslagen worden in het elektronisch geheugen van de auto.

Storing in mijn auto, wat nu?

Laten we beginnen om je gerust te stellen. Een brandend lampje (dat duidt op een storing) is vaak geen reden tot paniek. Over het algemeen geldt de regel: is het lampje rood: stoppen. Is het lampje oranje: (voorzichtig) doorrijden. Uiteraard is het een alarmering dus is het belangrijk om te weten waarom er een storingssignaal wordt afgegeven.

Bij het uitlezen van de auto zien we foutcodes op onze apparatuur. Vaak weten we dan wat er mankeert. Soms is er wat meer onderzoek nodig om met een juiste storingsdiagnose te komen. We gebruiken hiervoor de storingsdiagnoseapparatuur van AUTEL. We brengen in kaart wat er aan de hand is en maken vervolgens een plan van aanpak en overleggen de kosten. Pas na akkoord zullen we overgaan tot reparatie. Zo heb je nooit onverwachte kosten. Bij Mathijs Blom Autoservice weet je waar je aan toe bent!

Waarom ons?

JVG_7876

Topkwaliteit

Eerlijke prijzen

Jaren ervaring

Snel ruimte voor een afspraak

Eerlijkheid en transparantie staat voorop