Distributieriem vervangen

Vervang je distributieriem op tijd, wacht niet tot de distributieriem kapot gaat want voorkomen is beter dan genezen.

Home » Diensten » Distributieriem vernieuwen

Distributieriem vernieuwen

Bij het hebben van een auto hoort het onderhouden ervan er ook bij. Je distributieriem vernieuwen is zo’n onderhoudsreparatie. Wachten tot deze kapot gaat is nooit een goed idee. Vervangen/vernieuwen doe je dan ook om te voorkomen dat de distributieriem knapt want als dit gebeurt heb je niet de mogelijkheid om naar huis te rijden. Wanneer je distributieriem kapot gaat, zorgt dit voor ernstige motorschade. Kortom: onderhouden dus en eventueel tijdig de distributieriem vernieuwen! Bij Mathijs Blom Autoservice zit je hiervoor goed en kun je met een gerust hart blijven rijden.

Auto-eigenaren kijken vaak op tegen het vernieuwen van de distributieriem omdat dit simpelweg kosten met zich meebrengt. Het vervangen/vernieuwen van een distributieriem is een flinke klus. Logisch ook wel als je bedenkt dat de riem welgebouwd is waardoor er veel tijdelijk gedemonteerd moet worden. Tip: vaak drijft de distributieriem ook de waterpomp aan en is het dus handig om deze ook mee te laten vervangen!

Car-Rental-Image-23

Wanneer moet ik mijn distributieriem vernieuwen?

Over het algemeen hebben distributieriemen een levensduur tussen de 60.000 en 120.000 kilometer (ook schrijft de fabrikant van je auto vaak een x aantal jaren voor). Houd dit dus goed bij en zorg dat je op tijd bent met het vernieuwen van je distributieriem en wacht niet tot de distributieriem kapot gaat . Ook goed om te weten: sommige auto’s hebben geen distributieriem maar een ketting, dit betekent dat deze alleen onderhoud nodig heeft en geen vervanging. Twijfel je of het tijd is om je distributieriem te vernieuwen? Kom dan gerust vrijblijvend langs. Dan kunnen we je adviseren en een plan maken. Wij hameren er altijd op dat mensen de distributieriem niet vergeten, want zoals gezegd: voorkomen is beter dan genezen!

Waarom ons?

JVG_7876

Topkwaliteit

Eerlijke prijzen

Jaren ervaring

Snel ruimte voor een afspraak

Eerlijkheid en transparantie staat voorop